playa-accesible-700x336

130 platges accessibles i sols 3 adaptades per a mobilitat reduïda i discapacitat visual

Segons el portal ‘Discapnet’, únicament tres platges són completament accessibles per a persones amb qualsevol discapacitat a les costes espanyoles. La platja de la Misericòrdia és una de les més accessibles, que compta amb pàrquing, rampes, passarel·les fins a l’aigua, lavabos i vestuaris.
Quan arriba la calor, ve de gust una capbussada, però les persones discapacitades no ho tenen tan fàcil. A Espanya només tres platges són completament accessibles per a persones cegues i amb mobilitat reduïda. A El Cabanyal, la platja compta amb cadires amfíbies i un equip de la Creu Roja que els supervisa en tot moment.
“Els donem banys d’entre 10 i 20 minuts depenent de l’aforament”, explica Macarena Lozano, coordinadora de platges de València. Però malgrat aquestes facilitats, s’han acostumat a que les vacances siguin una odissea. “Viatges, i no pots anar a aquest lloc perquè no està adaptat”, explica una discapacitada.
La platja de la Misericòrdia és una de les més accessibles, que compta amb pàrquing, rampes, passarel·les fins a l’aigua, lavabos i vestuaris. Durant l’estiu s’han instal·lat a més balises sonores per a persones cegues. Esperem que tots els ajuntaments de les localitats de costa, es mullen per fer accessible l’estiu a totes les persones.
Font: laSexta.