CAT/ CONSELLS PER TREBALLAR DES DE CASA

Crea el teu espai de treball

Per sentir-te a gust treballant a casa has de cuidar tots els detalls. Usa una cadira còmoda i una bona taula. Busca un espai el més silenciós possible, amb una il·luminació preferentment natural el màxim d’hores. Decideix quin és i fixa l’espai de treball. Serà aquest i cap altre.

 

Les rutines de treball són un bon aliat

Estableix un horari de treball i inclou en ell pauses de descans. És important que comparteixis amb el teu equip de treball aquesta informació horària i que sigui el màxim de coordinada possible entre tots. Intenta mantenir les mateixes rutines que abans del confinament.

 

Planifica i estructura el teu dia

Organitza el teu dia a dia. Llistar tasques et serà molt útil. Organitza la teva agenda diària i setmanal. Planifica amb el teu responsable superior els objectius i els terminis a complir. També la manera en què mantindreu un seguiment sobre les tasques assignades.

 

Porta una vida saludable

Això inclou cos i ment. Menja sa, en les hores habituals i tot el saludable que puguis. Estableix una rutina diària d’exercicis físics. Si menges bé i et mantens físicament actiu, dormiràs millor, tindràs una actitud més positiva i augmentaràs la teva capacitat de conciliar vida laboral i vida familiar. A la xarxa trobaràs molts tutorials amb exercicis físics.

 

Cuinetes Michelin

Evita destinar el temps de teletreball a la cuina. Millor cuina el menjar la nit anterior. Seràs més eficient en el treball i també a la cuina.

 

Maleïda nevera

Esquiva el perill que suposa la nevera. La temptació de picar constantment serà una difícil d’evitar. Sigues fort. Evitaràs males notícies quan visitis la bàscula.

 

No estàs sol/a

Eines com Skype, Teams i vídeo trucades et permeten mantenir el contacte amb els teus caps i companys/es. Són imprescindibles per seguir avançant en els diferents projectes o responsabilitats i, al mateix temps, et permeten mantenir “la xerrada del cafè” en algun moment de descans.

 

Confirma que ho has entès i que t’han entès

La virtualitat dificulta l’emissió i recepció d’informació. Ens manquen els gestos del llenguatge corporal o del to de veu i, en conseqüència, la seguretat de la comprensió dels missatges. Per evitar malentesos i augmentar l’efectivitat de la comunicació, demana i dona confirmació sobre la comprensió del contingut dels missatges.

 

Teletreball i fills

La novetat del teletreball és un repte en si mateix, que pot ser doble si tens fills a casa. No desesperis. Intenta que també ells mantinguin unes rutines d’estudi, descans i joc, i fes-les compatibles amb la teva jornada laboral. Reserva un temps cada dia per compartir-lo amb ells. Explica’ls la situació especial que tots vivim i transmet optimisme i suport.

 

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta